Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос относно лампа на арматурното табло

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Нивото на спирачната течност
    Alfa 146 T.Spark 16v 120hp (МЕТАН)

Comment

и моята е така, но нямам течове
      едно 'майсторче' ми каза, че от спирачния апарат влизала към цилиндрите и от ауспуха излизал бял пушек...изобщо не знам дали е възможно, ама наистина си ми попушва едно сивкаво, особено като е студена.... не знам, може и да си въобразявам, ама ако някй от компетентните колеги има идея ще се радвам да я сподели!
      П.С. забравих да кажа: доливам около 150 мл/месец..[/QUOTE]

колега как ще доливаш по толкова и мислиш че няма теч ти си като леика тва не е вода не се изпарявя помисли че и саединителя на тея коли е със помпи и тея помпи се захранват с течност от казанчето на спирачките ако нямаш теч по спирачната система (не само гумите ) маркучи, кантарното на задния мост и така нататък провери помпите на саединителя едната е вътре в купето като се наведеш ще я видиш натисни саединителя и ще видиш каде влиза желязото другата е върху скоростната кутия НЕ МОЖЕ ДА НЯМАШ ТЕЧ ако и там е сухо , на серво апарата на спирачките в ляво от спирачната помпа влиза 1 черен твърд маркуч . с кръгови движения го издърпаи БЕЗ ДА ЧУПИШ НИЩО тои е просто напъхан в едно гумено уплътнение и трябва да излезе с малко усилие , през отвора които ще се отвори бръкни с ПРЪСТ не друго да видиш да не е пълно сервото със спирачна течност ако е така сваляш чистиш че иначе за серво в моргата и нова спирачна помпа
      П.П ако има нещо пиши може и на лични както решиш ще помагаме с каквото можем УСПЕХ
      146 ti пилена сгъстена и портната ежедневка
      145 jtd венера полиуретанс ендуранс тиим

Comment

Първоначално публикувано от vlado_iv Покажи съобщение
        Аз не мога да си обясня как ще ти влиза спирачна течност в цилиндрите?????????
        Влиза ти антифриз евентуално!
        Когато е запалена слагаш ръка на аспуха и виж какво ще се налипи по нея ако е антифриз ще има пара и ще е мазна ръката.
        Ако искаш върви в ЕКСПРЕСА и търси Пачо кажи му че аз те пращам.Той е майстор на БОШ и даже кара 145а.
        УСПЕХ
        АЗ ще ти обясня как влиза спирачна течност в цилиндрите (макар че никога не съм го виждал) принципно е така : за да работи сервоапарата се нуждае от вакуум които идва от всмукателния колектор , когато спирачната помпа текне спирачната течност отива в сервоапарата (колкото и невероятно да ми звучи) когато сервото се напълни с течност до нивото на маркуча за вакуума логично е двигателя да засмуче не само въздух ами и спирачна течност и през колектора да я вкара в цилиндрите
        146 ti пилена сгъстена и портната ежедневка
        145 jtd венера полиуретанс ендуранс тиим

Comment

Working...
        X